Herken je dit? Je ziet een vacature, bent razend enthousiast en besluit onmiddellijk een motivatiebrief te schrijven en te solliciteren. Vervolgens gaan er dagen, zelfs weken voorbij. Vol spanning zit je voor je inbox. Opeens krijg je een mail! Met spanning klik je het bericht en… helaas: je bent niet uitgenodigd voor een gesprek. Wéér een afwijzingsbrief!
donderdag 26 april 2012
donderdag 23 februari 2012
Weer Afgewezen? Zo houd je de moed erin!
Als je een e-mail krijgt in plaats van een telefoontje, weet je vaak alweer hoe laat het is. Weer een afwijzingsbrief. Na de zoveelste niet geslaagde sollicitatie, begint de moed je toch in je schoenen te zakken. Onderstaande tips kunnen er helaas niet voor zorgen dat je wel wordt aangenomen, maar helpen je wel de strijd aan te gaan met negatieve gedachten.
Positieve gedachten helpen je de moed erin te houden. Hoe positiever je in het leven staat, hoe meer kans je hebt om aangenomen te worden. Geen enkele werkgever zit namelijk te wachten op een pessimist. Denk daarom iedere keer na een afwijzing aan het volgende:- Het is geen persoonlijke afwijzing, er hebben vast tientallen mensen gesolliciteerd en er zat er zeker eentje bij met de exact gevraagde werkervaring.
- Gooi al je opgekropte agressie er even uit in de sportschool, al is het maar verbaal met de plaatselijke roddeltantes. Na twee uurtjes begin je weer met frisse moed met solliciteren.
- De werkgever kent de openstaande functie als geen ander. Misschien moet je wel tevreden zijn met een afwijzing, omdat de werkgever heeft ingeschat dat de functie toch niet zo goed bij jou past.
- Houd een vast sollicitatieritme aan. Stel daarbij doelen voor jezelf. Bijvoorbeeld: vandaag wil ik twee brieven schrijven en twee bedrijven nabellen. Zodra je dit hebt gedaan mag je pas vrije tijd nemen.
- Vond je de vacature voor 100 procent bij jou passen en vind je dat je onterecht bent afgewezen? Bel het contactpersoon gewoon even op om verhaal te halen. Een brutaal mens heeft de halve wereld.
- Ga eens na of je spelfouten hebt gemaakt in je brief of dat je cv nodig toe is aan verandering. Een bedrijf zal niet snel zeggen dat dit de reden voor afwijzing was, maar hecht wel degelijk waarde aan nette en opvallende cv's en brieven. Je cv moet uitstralen wie jij bent en geen saai vodje met spelfouten zijn. Je zult merken dat je meer zelfvertrouwen krijgt als je jouw sollicitatiebrieven en cv verbetert.
- Hoe vaker je met een dobbelsteen gooit, hoe groter de kans is dat je 6 gooit. Bedenk dus altijd: hoe meer je solliciteert, hoe groter de kans is dat je wordt uitgenodigd voor een gesprek. Maak hierbij geen fouten door snelheid.
- Beluister inspirerende en opzwepende muziek waar je energiek van wordt en het gevoel hebt dat je de gehele wereld weer aankunt.
http://www.volkskrant.nl/vk/nl/5247/VK-Banen-Werk/article/detail/2933388/2011/09/28/Weer-afgewezen-Zo-houd-je-de-moed-erin.dhtml
donderdag 9 februari 2012
maandag 30 januari 2012
We hebben je cv niet kunnen vinden
Het zou je maar gebeuren als man.
"Apart, XXX stuurt mij een afwijzing op een sollicitatie die begint met 'Beste Priscilla...' en 'We hebben je cv niet kunnen vinden.."
Retweeted by Afwijzingsbrief
donderdag 26 januari 2012
Super afwijzing! @TonyChocolonely
Spotted via Twitter "Dit is toch wel de beste afwijzing op een sollicitatie die ik ooit gehad heb. Toch dank"@TonyChocolonely
zondag 22 januari 2012
Een vriendelijke afwijzingsbrief bestaat ook!
Via Twitter vroegen wij onze volgers om de meest (on)vriendelijke afwijzingsbrief met ons te delen. Deze afwijzing is onze favoriet uit de categorie vriendelijke afwijzingen!
maandag 16 januari 2012
#bluemonday afwijzing van de dag!
Deze sollicitant behoorde tot de laatste drie kandidaten om op gesprek te komen. Nadat de deadline voor de vervolgafspraak ruimschoots verlopen was, volgde alsnog een afwijzing.
vrijdag 13 januari 2012
maandag 9 januari 2012
vrijdag 6 januari 2012
Het belang van een goede afwijzingsbrief: sollicitanten wijzen slechte werkgevers af.
Iedereen heeft zijn mond vol over het creëren van een goed imago als werkgever en hoe moeilijk het is goed personeel te vinden. Toch is de deprimerende werkelijkheid dat een kwart van de werkzoekenden vindt dat ze slecht behandeld worden door een potentiële nieuwe baas. En dat kost bedrijven hun goede naam en bovendien omzet.
Uit onderzoek van het Britse Capital Consult blijkt namelijk dat 53 procent van de werkzoekenden geen producten of diensten af zal nemen van een onderneming waar ze een slechte ervaring mee hebben gehad. Nooit meer.
SneeuwbaleffectEn daar blijft het niet bij. Bijna een derde van de ontevreden werkzoekenden vertelt drie tot vijf anderen over hun slechte ervaring, een kwart vertelt het aan meer dan zes mensen, een tiende aan tien anderen en één procent gaat zelfs zover om het bedrijf op internet aan de schandpaal te nagelen.
Gebrek aan communicatieDe belangrijkste grieven van werkzoekenden betreffen gebrek aan communicatie. De helft baalt ervan dat er geen reden gegeven werd voor een afwijzing; de andere helft is vooral geïrriteerd over het uitblijven van feedback op het sollicitatiegesprek. De helft van de werkzoekenden krijgt niet eens een ontvangstbevestiging van hun sollicitatie, iets dat als ronduit onbeleefd wordt beschouwd. Nog een veelgenoemde grief was het moeten beantwoorden van niet ter zake doende of stomme vragen tijdens het sollicitatiegesprek of het uit moeten voeren van irrelevante testen.
Sollicitanten zijn ook klantenGeen goede resultaten in tijden waarin het vinden van goed personeel al moeilijk genoeg is! Marisa Kacary, marketing manager van Capital Consulting: "De sollicitatieprocedure is een goede mogelijkheid om je imago te versterken. Al die tijd en moeite die in reclamecampagnes gestoken wordt, zou doorgetrokken moeten worden naar het wervingstraject. Behandel je sollicitanten slecht, dan verlies je ze namelijk meteen als klant. Bovendien vertellen ze anderen maar al te graag over hun slechte ervaringen en dat leidt tot nog meer reputatieschade."
www.managersonline.nl
donderdag 5 januari 2012
woensdag 4 januari 2012
maandag 2 januari 2012
Abonneren op:
Posts (Atom)